Kent Lundberg

Född 1961, uppväxt i Karlskoga. Efter 9 årig grundskola började jag jobba som plåtslagare. Sången och musiken smög sig på i slutet av 80-talet då jag började i kyrkokören, och vidare som solist på begravningar.
  Av en tillfällighet hamnade jag på musikteatern i Karlstad som korist, där jag medverkade i många uppsättningar.
  1995 fick jag chansen att provsjunga för Nicolai Gedda. Han antog mig som elev, som ledde till att jag sökte till Operahögskolan i Stockholm. Efter genomförda studier gjorde jag roller som; Don Ottavio på Confidencen, Eisenstein i Läderlappen, Spoletta i Tosca och Arturo i Lucia di Lammermoor.

Största bedriften är kanske att jag har sålt över 10.000 skivor med Elvisgospellåtar. Jag har släppt 2 Elvisgospelplattor, 2002 och 2009, en duoplatta 2010 samt ännu en 2012.
  Alla konserter jag gjort dom senaste åren har varit i princip utsålda, även i Houston Texas där vi var för några år sedan med quartet och band, som Lasse Magnell är kapellmästare för.
  En annan häftig grej var 2003 när vi var med på Globen och körde några Elvislåtar inför 15.000 personer.

Det senaste som jag jobbar med är att göra Elvisgospelkonserter med kyrkokörer runt om i Mellansverige, parallellt med att jag tagit upp den klassiska sången, företrädesvis Jussirepertoar, ty det var han som tände lågan!